Школі мистецтв на Київщині присвоїли ім'я відомого фотокореспондента, якого вбили окупанти

Школі мистецтв на Київщині присвоїли ім'я відомого фотокореспондента, якого вбили окупанти Фото: фейсбук Макса Левіна

Бородянській дитячій школі мистецтв присвоїли ім'я українського документаліста та фотокореспондента Макса Левіна. Таке рішення ухвалила Бородянська селищна рада. Про це повідомила очільниця Бородянки Ірина Захарченко.

Місцева дитяча школа мистецтв змінює свою назву. Відтепер це — Бородянська дитяча школа мистецтв імені Макса Левіна. Статут школи в новій редакції вже включає оновлені положення та відображає її нову назву, — написала Ірина Захарченко.

Завдяки відео та фотографіям Макса Левіна про звірства, які вчинили російські окупанти у Бородянці, дізнався весь світ. З проханням увіковічити ім'я фотографа до селищної ради звернулася його мати.

У школі, названій на честь Макса Левіна, також відкриють клас художньої фотографії.

Нагадаємо, що фотодокументаліст Максим Левін загинув 13 березня 2022 року біля села Гута-Межигірська Вишгородського району Київщини. Під час документування наслідків російської агресії його застрелили окупанти.

У Бородянці Макс Левін зробив відомі у всьому світі фото та відео палаючих після авіаударів багатоповерхівок на вул. Центральній. Після публікації того ж дня ці фото і відео облетіли весь світ і були опубліковані у провідних світових виданнях.

Фото: Макс Левін

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили виставку витворів мистецтва, вивезених з Бахмута. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації