Скульптуру "Маленького принца" тимчасово прибрали з Пейзажної алеї: що з нею буде

Скульптуру "Маленького принца" тимчасово прибрали з Пейзажної алеї: що з нею буде Фото: facebook.com/skrytutskyy

Скульптуру "Маленького принца" тимчасово прибрали з Пейзажної алеї для реставрації. Про це повідомив її автор, відомий столичний скульптор Костянтин Скритуцький.

Останні два роки головний герой відомого твору Антуана де Сент-Екзюпері простояв без правої руки, яку вчергове відбили вандали. З невідомих причин хулігани дуже полюбляють псувати скульптуру та відбивати її частини.

Тож тепер "Маленький принц" відправився на реставрацію, яка триматиме кілька місяців. Автор витвору каже, що цього разу на принца чекатимуть зміни, проте, які саме, він не уточнив.  

Довідка. Скульптура "Маленького принца" з Лисом з'явилася на Пейзажній алеї у 2011 році. До цього, восени 2010 року, на локації встановили інший пам'ятник герою Сент-Екзюпері, який був подарований Французьким культурним центром. Він проіснував недовго, і вже навесні все ті ж вандали зруйнували скульптуру. Тож Костянтин Скритуцький створив нову, яку полюбили кияни.

Нагадаємо, над зруйнованою частиною "Будинку з комахами" добудували накриття для захисту від опадів та негоди. Водночас поряд з історичною будівлею вже почали заливати новий бетонний моноліт, що негативно на неї впливає.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації