Стала відома стартова ціна готелю "Україна"

Стала відома стартова ціна готелю "Україна" Фото: unsplash

Уряд схвалив продаж на аукціоні готелю "Україна", розташованого в центрі столиці, і визначив його початкову ціну. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Стартова ціна готелю "Україна" — 1 млрд 47 млн 637 тис. 152 грн.

Готель "Україна" внесли до списку об'єктів, виставлених на приватизацію, наприкінці квітня цього року. Він розташований за 200 метрів від станції метро "Майдан Незалежності", у ньому є 365 номерів, 8 конференц-залів, бізнес-центр, ресторан, парковка, салон краси, пральня та інші об'єкти інфраструктури.

Згідно з умовами продажу, покупець має зберегти основний вид діяльності готелю, протягом шести місяців сплатити борги із заробітної плати та перед бюджетом, а також погасити прострочену кредиторську заборгованість. Також новий власник повинен забезпечити працівникам готелю соціальні гарантії та не має права звільняти їх протягом пів року з дня набуття права власності.

В уряді вважають, що приватизація готелю "Україна" допоможе залучити інвестиції та поповнити державний бюджет, створить нові робочі місця та сприятиме розвитку готелю.

Аукціон пройде в електронній системі "Прозорро.Продажі".

  • Готель "Україна" було відкрито 28 вересня 1961 року. На той час він називався "Готель "Москва". За роки існування готелю в ньому зупинялись: поважні політики, дипломати, відомі актори, художники, спортсмени, музиканти і космонавти.  

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що готель "Україна" накопичив понад 45 млн грн боргів. А ще станом на кінець червня 2023 року його прострочена кредиторська заборгованість складала 30 млн грн. 

Також на продаж виставили готель "Козацький" на Майдані Незалежності. Фонд держмайна визначив стартову ціну 155,48 млн грн. 

Читай також: "Історія та подальша доля готелю "Україна"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації