Стрілець Сергій Куліш здобув першу срібну медаль для України на Олімпіаді-2024

Стрілець Сергій Куліш здобув першу срібну медаль для України на Олімпіаді-2024 Фото: AP/Manish Swarup

Український стрілець Сергій Куліш виграв срібну медаль у фіналі стрільби з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів. Це друга медаль для української збірної на Олімпійських іграх у Парижі.

Крім того, Куліш став першим українським стрільцем, що подолав кваліфікацію на Олімпіаді-2024 у стрільбі.

У змаганнях зі стрільби спортсмени повинні були виконати три серії по п'ять пострілів у двох положеннях — на коліні та лежачи. Потім ще дві серії пострілів із положення стоячи. Після чого почалися серії пострілів на вибування.

З позиції лежачи Кулішу вдалося вибити 10,8 очок, завдяки чому він піднявся на третє місце. Після другої серії пострілів український спортсмен взагалі йшов лідером. Однак у підсумку поступився першим місцем китайцю Ліу Юкуну.

Сергій Калуш
Фото: facebook.com/olympicua

"Срібло" на літніх Олімпійських іграх-2024 — друга олімпійська медаль для Куліша. В Ріо у 2016 році він став віцечемпіоном у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м.

Також це друга медаль України в історії на Олімпіадах у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 м. Першу виборов Юрій Сухоруков на Іграх у Пекіні у 2008 році.

На Олімпіаді цього року для української збірної це теж друга медаль. Першу — бронзову — здобула Ольга Харлан у фехтуванні на шаблях.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що бренд Ukraine.ua презентував на Олімпійських іграх у Парижі першу в історії цифрову олімпійську збірну України. До неї увійшли спортсмени, які загинули під час російського вторгнення.

Читай також: "Швидше, вище, сильніше: історія тріумфів України на Олімпіадах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації