Студенти дослідили, наскільки доступними є переходи у центрі Києва: які результати

Студенти дослідили, наскільки доступними є переходи у центрі Києва: які результати Фото: "ТиКиїв"

Тільки чверть пішохідних переходів у центральній частині Києва відповідають сучасним вимогам інклюзивності та доступності, а майже половина — взагалі їм не відповідають.

Про це свідчать результати дослідження, яке провели студенти кафедри економічної та соціальної географії географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка під час практики у Центрі організації дорожнього руху.

Під час дослідження студенти обстежили та проаналізували 1918 підходів (959 пішохідних переходів) у частинах Печерського, Подільського, Шевченківського та Голосіївського районів Києва.

Результати досліджень показали, що:

  • 25% (488) пішохідних переходів повністю відповідають сучасним вимогам інклюзивності (мають нормативне заниження та облаштовані тактильною плиткою);
  • 27% (507) є частково доступними й потребують усунення недоліків;
  • 48% (923) переходів взагалі не відповідають вимогам.
Дослідження доступності переходів у Києві
Інфографіка авторів дослідження

Так, у Подільському районі лише 25% (160 із 648) досліджених переходів відповідають критеріям доступності й інклюзивності.

У Шевченківському районі, попри відносно вищу кількість нормативних переходів, за межами вулиць з капітальними ремонтами доступність є дуже точковою. Наприклад, у радіусі кілометра від Українського товариства сліпих на вулиці Глибочицькій є тільки один перехід з тактильною плиткою.

У Голосіївському районі повністю інклюзивних переходів — тільки 12%, а таких, які взагалі не відповідають вимогам доступності — 60%.

Дослідження доступності переходів у Києві
Зображення авторів дослідження

Є багато місць, де вже здійснювались спроби заниження переходів, але нові норми доступності від 2020 року вимагають виконання пішохідного переходу в один рівень з тротуаром або проїзною частиною. Тобто, висота має бути 0 см, а за наявністю відповідного обґрунтування — не більше 2 см, — кажуть автори дослідження.

Вони зазначають, що більшість доступних переходів з'явилась під час капітальних ремонтів вулиць останніх років. Але навіть там роботу часто виконують вкрай неякісно. До того ж в зоні цього дослідження виявили усього дев'ять острівців безпеки та вісім підвищених переходів, що "вочевидь не є достатнім для центру міста жвавого мегаполіса".

Нагадаємо, працівники структурних підрозділів КМДА пройдуть курс з безбар'єрності від громадської спілки "Ліга сильних". Посадовцям та працівникам комунальних підприємств пояснять важливість безбар'єрності, щоб вони робили міські об'єкти доступними для людей з інвалідністю.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації