Суд визнав незаконною вирубку Мархалівського лісу для будівництва військового кладовища — КЕКЦ

Суд визнав незаконною вирубку Мархалівського лісу для будівництва військового кладовища — КЕКЦ Ескіз проєкту Національного військового меморіального кладовища

Київський окружний адмінсуд визнав незаконною вирубку Мархалівського лісу на Київщині для будівництва Національного військового меморіального кладовища. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі.

Колегія суддів розглянула та задовольнила позов до Кабінету міністрів, у якому КЕКЦ просив суд визнати протиправною та нечинною постанову від 1 березня 2024. На підставці цієї постанови у Мархалівському лісі вже почалася масова вирубка дерев для звільнення ділянки під військове кладовище.  

Ця постанова Кабміну грубо порушує не лише низку законів України, а також міжнародну Бернську конвенцію, ратифіковану Україною. Секретаріат Бернської конвенції вже розпочав справу проти України за її порушення, — кажуть у КЕКЦ.

Там додали, що торік Кабмін і Київрада планували створити військове кладовище на Лисій горі, яка досі не розмінована повністю. Однак тоді КЕКЦ через суд також домігся через суд, щоб від цих планів відмовились.

У КЕКЦ вважають, що місце розташування військового кладовища потрібно перенести з Мархалівського лісу в інше місце. А чиновників Мінветеранів, які затвердили його місце розташування, слід покарати.

Зазначимо, що раніше проти будівництва Національного військового меморіального кладовища у Гатненській громаді та вирубки там лісу виступили місцеві мешканці. Водночас у Мінветеранів запевнили, що для будівництва НВМК планують вирубити "менше ніж 10% від загальної площі комплексу".

Читай також: "Проєкт будівництва військового кладовища пройшов держекспертизу: коли там будуть перші поховання"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації