Суд зобов'язав Міноборони відреставрувати садибу Сікорського: її повернуть у власність Києва

Суд зобов'язав Міноборони відреставрувати садибу Сікорського: її повернуть у власність Києва Фото: renovationmap.org

Суд зобов'язав Міністерство оборони відреставрувати садибу авіаконструктора Ігоря Сікорського на вулиці Ярославів Вал, 15Б. Будівлю повертають у власність громади Києва.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Там розповіли, що Шостий апеляційний адмінсуд Києва відхилив скаргу Міноборони на рішення суду попередньої інстанції від 11 червня 2021 року. Тоді Окружний адмінсуд зобов'язав Міноборони укласти з Мінкультом охоронний договір на будинок Сікорського та привести його до належного стану — законсервувати та відреставрувати його.

У Мінкульті зазначають, що будинок Сікорського має історичну та культурну цінність і перебуває в статусі пам'ятки історії національного значення. Але зараз він потребує негайної реставрації. 

Також у МКІП нагадали, що вони погодили розпорядження про передачу будинку Сікорського у власність громади Києва та закликали КМДА максимально сприяти збереженню пам'ятки.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що київські мозаїки, керамічні панно, вітражі та живопис доби модернізму почали вивчати та вносити до Держреєстру об'єктів культурної спадщини. Таким чином їх хочуть врятувати від знищення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації