Тендер на відновлення озера Синього вкотре не відбувся: у чому річ

Тендер на відновлення озера Синього вкотре не відбувся: у чому річ Фото: Михайло Сторожук/Facebook

Тендер на розчистку та відновлення пересохлого озера Синього на Виноградарі вкотре не відбувся. Про це повідомили у КП "Плесо". 

Черговий тендер на 96,3 млн грн щодо порятунку водойми, яка перебуває на межі зникнення, "Плесо" оголосило в червні цього року. Подати свої пропозиції учасники торгів мали до 14 липня. Зробити це встигла тільки одна компанія, проте її пропозицію відхилили.

Усі попередні тендери, кажуть у КП, також були скасовані або через неспроможність учасників якісно підготувати необхідні документи, або через те, що їхні пропозиції перевищували встановлений ліміт фінансування.

У "Плесо" зазначили, що вони не можуть вплинути на учасників тендеру, але при цьому чітко дотримуються норм законодавства про публічні закупівлі. До того ж охочих взяти участь у торгах зараз вкрай мало, через складні економічні умови й інші фактори.

Компанії працюють в надзвичайно складних економічних умовах, а беручи до уваги, що оплата підрядникам здійснюється за фактом завершення робіт, учасник має за власний кошт закупити необхідне обладнання, виконати роботи та оплатити працю своїх співробітників, — кажуть у "Плесо"

Попри чергову невдачу, там запевнили, що продовжать працювати над проєктом з відновлення озера. Черговий тендер мають оголосити найближчим часом. У КП сподіваються, що цього разу компанії активніше подаватимуть свої пропозиції та зможуть виконати встановлені вимоги.

Раніше у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА розповіли, що першим етапом порятунку та ревіталізації озера Синього стане його розчистка та поглиблення дна. Водойму мають розчистити для розкриття ґрунтових джерел, щоб забезпечити її додаткове наповнення та покращити екологічний стан. Також планують розчистити з'єднувальну протоку та об'єднати озеро в кільце, щоб вирівняти рівні води в його північній і південній частинах та запобігти застою.

Нагадаємо, Київавтодор підписав із турецькою компанією Onur договір на протиаварійні роботи на мосту Метро через Дніпро вартістю майже два мільярди гривень. 

Читай також: "Одну з найпотужніших в Україні ТЕЦ-6 відремонтують за 30 млн грн: вона постраждала від обстрілів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації