ТРЦ на озері Вирлиця не буде: ділянку повернули в комунальну власність

ТРЦ на озері Вирлиця не буде: ділянку повернули в комунальну власність Фото: kyiv.name

Верховний суд повернув у комунальну власність земельну ділянку на озері Вирлиця, на якій хотіли побудувати торгово-розважальний центр. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У 1994 році ділянку на озері Вирлиця визнали цінною природною територією, яка має рекреаційне значення. Попри це Київрада віддала її приватній компанії для будівництва ТРЦ та офісно-виставкового комплексу.

Тож прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури та Дарницької окружної прокуратури міста Києва звернулись з позовом до Господарського суду Києва про визнання цього рішення Київради незаконним, а також просили суд визнати недійсним договір оренди землі, — розповіли в прокуратурі.

Верховний суд встановив, що передача землі в приватні руки є грубим порушенням законодавства, оскільки спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії. 

Суд скасував незаконне рішення Київради, визнав договір оренди між столичною владою і приватним підприємством недійсним і повернув ділянку на озері Вирлиця в комунальну власність.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що депутати Київради підтримали рішення про створення та захист ландшафтного заказника "Протасів Яр" ім. Романа Ратушного. Також для заказника розроблять екологічний паспорт, щоб захистити його від забудови.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації