У Борисполі будують протирадіаційне укриття на пів тисячі людей

У Борисполі будують протирадіаційне укриття на пів тисячі людей Фото: Київська ОВА

У Борисполі будують велике протирадіаційне укриття, яке зможе вмістити 500 людей. Його зводять на території ліцею "Патріот". Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Будівельники вже виконали земляні роботи та залили фундамент. Наразі вони займаються облаштуванням каркаса стін з арматури.

Закінчити укриття мають протягом 10 місяців. У планах — звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень, під'єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення, вентиляції та кондиціювання. Також у сховищі облаштують індивідуальний тепловий пункт, приміщення електрощитової та фільтровентиляції.

У Борисполі будують укриття на пів тисячі людей: хто ним може скористатися
Фото: Київська ОВА

Новим укриттям будуть користуватися учні ліцею "Патріот". На сьогодні в закладі навчаються 970 дітей, працюють гуртки та спортивні секції. В закладі освіти функцію укриття виконує пристосоване приміщення, яке може вмістити лише 230 учнів. Інша частина дітей користується сховищем, яке розташоване неподалік ліцею. Відкриття протирадіаційного укриття дозволить організувати для учнів ліцею позмінне навчання в очному форматі.

У новому сховищі для дітей створять усі необхідні для навчання умови. Також там розташовуватимуться ігрове приміщення, санвузли, душові, приміщення для зберігання верхнього одягу, медичний кабінет, овочесховище та буфетна з можливістю підігріву їжі.

Раніше "ТиКиїв" писав, що протирадіаційне укриття будують і для учнів Фурсівського ліцею, що в Білоцерківському районі. Як там просуваються роботи — дивись за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації