У Чорнобильській зоні помітили рекордну кількість лосів

У Чорнобильській зоні помітили рекордну кількість лосів Фото: facebook.com/zapovidnyk2018/Сергій Домашевський

На території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зафіксували рекордно велику для цього періоду кількість лосів. Про це повідомили на сторінці заповідника у Facebook.

Там розповіли, що час від часу співробітники заповідника здійснюють облік птахів на водоймі-охолоджувачі ЧАЕС та спостерігають за іншими тваринами.

Чергове спостереження проводили 25 березня. Тоді науковці й побачили рекордну кількість лосів — 17 тварин. 5 з них — на розподільчій дамбі водойми, а  ще 12 — на дамбі вздовж річки Прип'ять. При цьому, зазначили у заповіднику, насправді лосів має бути більше, ніж помітили науковці.

У Чорнобильській зоні помітили рекордну кількість лосів
Фото: facebook.com/zapovidnyk2018/Сергій Домашевський

Річка — перешкода для лосів, що мігрують. Тварини не поспішають її перетинати, тому і "концентруються" у цьому місці.

Крім того, під час спостережень помітили чотирьох бакланів, трьох крижнів та одинадцятьох орланів. У заповіднику зазначають, що така кількість птахів — замала для цього періоду. Але їх численність може зрости пізніше. 

Нагадаємо, раніше "ТиКиїв" завітав до кінологічного центру МВС України, аби дізнатися як готують майбутніх поліцейських собак і про зміни у роботі з початку повномасштабного вторгнення.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації