У Дарницькому районі руйнують модерністський фонтан: замість нього буде пам'ятник

У Дарницькому районі руйнують модерністський фонтан: замість нього буде пам'ятник Фото: facebook.com/dimasnormas

В одному зі скверів Дарницького району столиці комунальники розпочали демонтаж модерністського фонтану. Про це повідомив архітектурний фотограф, екскурсовод й активіст Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.

За його словами, демонтаж фонтану на вулиці Ялтинській, 14, проводить Київблагоустрій за наказом КМДА. На його місці планують встановити пам'ятник українським прикордонникам. 

Фото: facebook.com/dimasnormas

Соловйов обурився демонтажем модерністської споруди та закликав небайдужих киян допомогти врятувати фонтан. За його словами, місцеві жителі вже намагаються блокувати роботу будівельної техніки.

Хто живе на лівому березі, підходьте, місцеві зараз не дають екскаватору працювати — треба підмога! — написав активіст.

Фото: Facebook/Stan Kvitko

Він додав, що в Києві демонтували чимало комуністичних монументів, на місці яких можна було б встановити пам'ятник прикордонникам. Зокрема у коментарях до його допису користувачі нагадали, що неподалік від цього місця у грудні 2023 року демонтували пам'ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець".

Нагадаємо, днями столичні активісти зупинили незаконні "протиаварійні" роботи в "Будинку з хлібною лавкою" на вулиці Ярославів Вал, 27. За словами активістів, невідомі під виглядом будівельників вийняли віконні рами з пам'ятки архітектури та змінили геометричні форми будинку.

Читай також: "У Музеї війни демонтують монументальний горельєф "Курська битва" за майже 650 тис. грн"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації