У Дарницькому районі висадили дощовий садок: який він має вигляд

У Дарницькому районі висадили дощовий садок: який він має вигляд Фото: facebook.com/KPUZNDarnitskogorajonu

Столичні комунальники облаштували дощовий садок у Парку партизанської слави. Про це повідомляє КП УЗН Дарницького району.

У новому садку висадили вологолюбні та стійкі до посухи рослини. Серед них — багаторічні квіти та злакові трави, які не потребують особливого догляду.

Функції дощових садків дуже різноманітні. Це поглинання, затримування та фільтрування води, очищення та зволоження повітря завдяки рослинам, а також нормалізація локально мікроклімату, — розповіли комунальники.

0 / 0

Довідка. Дощові садки є елементом ландшафтного дизайну, який використовують для збору та збереження води. Під час злив вони забирають на себе частину дощової води та запобігають локальним затопленням території.

Дощові садки здатні поглинати, затримувати та фільтрувати до 90% води, що потрапляє на їхню поверхню. Також вони є своєрідним буфером для дощової води, якою живляться рослини в період посухи.

Нагадаємо, що в столиці дощові садки у межах пілотного проєкту вже облаштували у Подільському, Солом'янському, Оболонському, Дарницькому та Дніпровському районах.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації