В "Дії" запустили "перший у світі" онлайн-шлюб: як це працює

В "Дії" запустили "перший у світі" онлайн-шлюб: як це працює Фото: unsplash.com

В застосунку "Дія" запустили послугу "Шлюб онлайн", яка дозволяє закоханим побратися по відеозв'язку, якщо вони перебувають далеко одне від одного. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Там кажуть, що цей сервіс є революційним та дає змогу одружитися "в кілька кліків".

Весь процес реєстрації шлюбу проходить у "Дії" — від подання заяви до одруження. У Мінцифри кажуть, що нова послуга особливо стане у пригоді військовим, які зможуть побратися, навіть перебуваючи на позиціях. 

Через застосунок можна зробити пропозицію. Коханій людині прийде сповіщення, на яке треба дати відповідь протягом 14 днів. 

Як скористатися послугою "Шлюб онлайн": 

  • оновити "Дію", зайти в "Сервіси" — "Шлюб онлайн";
  • вибрати "Зробити пропозицію" та надіслати сповіщення коханій чи коханому на зручний месенджер (пропозиція діятиме 14 днів);
  • після отримання згоди — надати свої дані для заяви протягом 12 годин;
  • система запропонує вільні дати для укладання шлюбу — найближчі будуть за 5 днів від подання заяви.

У день весілля потрібно буде зайти за посиланням у "Дії" на онлайн-церемонію, яку проводитиме працівник Цифрового ДРАЦСу. Церемонія триватиме до 30 хвилин.  

Також у "Дії" можна буде визначити, що робити з прізвищем після весілля: залишити своє, взяти прізвище партнера чи зробити подвійне. 

Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в "Дію" протягом доби. А фізичний документ можна буде замовити доставкою від Укрпошти чи забрати у відділенні самостійно. 

Одружитися через "Дію" можуть повнолітні громадяни України, в яких є верифікований податковий номер та ID-картка чи закордонний паспорт у застосунку. При цьому вони не мають перебувати в іншому шлюбі.

Нагадаємо, 2 вересня у застосунку "Дія" розпочалось бета-тестування програми Національного кешбеку, за якою можна отримати 10% компенсації за купівлю товарів українського виробництва. Максимально за місяць українцям будуть доступні 3000 грн кешбеку.

Читай також: "В Україні запускають єдину платформу житлово-комунальних послуг: що там буде"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації