У "Дії" запустили послугу купівлі-продажу авто "за два кліки": як вона працює

У "Дії" запустили послугу купівлі-продажу авто "за два кліки": як вона працює Фото: unsplash.com

У застосунку "Дія" стала доступною послуга перереєстрації (купівлі та продажу) автомобілів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Завдяки новій послузі, продати чи придбати автівку можна у кілька кліків — без необхідності їхати до сервісного центру, зайвих перевірок, довгої експертизи та посередників.

Процес став значно прозорішим, перевірка авто та користувачів автоматична — без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики. Перереєструвати авто в Дії просто, майже як замовити доставку, — каже очільник Мінцифри.

Процес заповнення заявки у "Дії" займає 15 хвилин і ще годину треба почекати, поки вона пройде реєстрацію — і все! Перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики.

Як перереєструвати авто у "Дії"

Продавець генерує у "Дії" посилання або QR-код, потім покупець його сканує, погоджується з умовами та обирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво у "Дії" або тільки електронне свідоцтво. 

Номерні знаки можна залишити старі або замовити нові. Фізичний техпаспорт і номер відправлять на відділення Укрпошти.

Після успішної перевірки договір купівлі-продажу потрібно засвідчити "Дія.Підписом". Документи надійдуть до адміністратора сервісного центру МВС, який закріпить вибрані номери та роздрукує свідоцтво про реєстрацію авто.

Готовий пакет документів надійде новому власнику у вибране відділення Укрпошти, а електронні версії документів з'являться у "Дії".

На першому етапі сервіс доступний для перереєстрації легкових автівок, мотоциклів і мопедів. 

Нагадаємо, напередодні на заході Diia Summit 2023 презентували нові послуги та оновлений дизайн застосунку "Дія". У Мінцифрі кажуть, що нові сервіси покажуть зовсім новий підхід до державних послуг, у якому "немає місця корупції та бюрократії".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації