У Києві будують першу "віденську" зупинку: чим вона особлива

У Києві будують першу "віденську" зупинку: чим вона особлива Фото: t.me/NazUrban

На вулиці Кирилівській у Подільському районі облаштують першу трамвайну зупинку "віденського" типу з піднятими платформами для пасажирів. Про це повідомляє телеграм-канал "Націонал-Урбанізм".

Платформу облаштовують у межах капітального ремонту вулиці Кирилівської. Вона, ймовірно, стане першою "віденською" зупинкою у місті.

У Києві будують першу віденську зупинку
Фото: t.me/NazUrban

Попри те, що вулицею поки не їздять низькопідлогові вагони й позитивний ефект від платформи не буде таким помітним, це дуже гарна новина, — зазначають у "Націонал-Урбанізмі".

Там висловили сподівання, що однією зупинкою все не обмежиться, і подібні платформи для пасажирів також з'являться на інших локаціях.

У Києві будують першу віденську зупинку
Фото: t.me/NazUrban

"Віденські" трамвайні зупинки розповсюджені у багатьох містах Європи. Вони розташовані посеред проїжджої частини та мають підняту посадкову платформу. Завдяки цим платформам пасажирам, особливо тим, хто має інвалідність, набагато легше сідати у трамвай. Зазвичай такі зупинки також відокремлені від дороги огорожею, щоб на них не могли заїхати автомобілі.

У Києві будують першу віденську зупинку
Фото: unsplash.com

У квітні "ТиКиїв" повідомляв, що експерти та активісти запропонували столичній владі облаштувати такі "віденські" зупинки у місті для зручності людей з інвалідністю та маломобільних груп пасажирів.

Читай також: "Активісти пояснили, що не так з оновленим безбар'єрним переходом у метро "Оболонь"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації