У Києві демонтували понад 60 пам’ятників, пов’язаних з росією: коли приберуть Пушкіна та Щорса

У Києві демонтували понад 60 пам’ятників, пов’язаних з росією: коли приберуть Пушкіна та Щорса Фото: КМДА

У столиці вже прибрали переважну більшість радянських та російських пам'ятників та меморіальних дошок з переліку на демонтаж, який Київрада ухвалила у липні цього року. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Усього у Києві демонтували понад 60 таких пам'ятників. На черзі ще залишилися ті об'єкти, які досі мають статус пам'ятки національного значення. У КМДА кажуть, що працюють над тим, щоб остаточно усунути з публічного простору об'єкти, які возвеличують країну-агресора. 

Відповідно до затвердженого Київрадою переліку, на черзі демонтаж ще шести об'єктів, щоправда, деякі з них мають охоронний статус національного значення. Йдеться про пам'ятники Олександру Пушкіну, Миколі Щорсу, екіпажу бронепоїзда "Таращанець" тощо. Демонтувати їх не можуть, поки уряд не зніме з цих об'єктів охоронний статус. 

Представники столичної влади звернулись до Мінкульту з проханням пришвидшити ухвалення відповідної постанови 

Щойно документ затвердять, місто одразу зможе законно демонтувати ці об'єкти, — каже заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Вона додала, що на засіданні міжвідомчої робочої групи додатково погодили перелік із 56 об'єктів, які також планують прибрати з публічного простору міста.

Нагадаємо, в ніч на 7 листопада у Києві знову розмалювали пам'ятники Пушкіну та Щорсу. Невідомі залишили на обох пам'ятниках написи із закликом демонтувати їх у межах деколонізації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації