У Києві можна безоплатно перевірити родимки

У Києві можна безоплатно перевірити родимки Фото: Getty Images

15 серпня у Києві стартувала традиційна акція "Дні меланоми", яку підтримують провідні дерматологи та дерматоонкологи світу.

Наймасштабніший український соціальний проєкт "SkinScan. Я бережу твою шкіру" проходитиме у ТРЦ Dream, де протягом місяця кожен охочий зможе безоплатно пройти діагностику родимок та новоутворень на шкірі. 

Ми планували провести місячник безоплатної діагностики у травні, коли в усьому світі проходять дні профілактики меланоми. Проте війна вносить свої корективи не лише у плани, а й у життя людей. Ви пам'ятаєте, яким тривожним і складним був цьогоріч травень, і ми вважали ризиком для наших пацієнтів проводити публічний захід. Але коли від колег, відомих і звичайних людей, від журналістів стало звучати "коли?", ми вирішили: SkinScan буде! Тим паче війна погіршила ситуацію з профілактикою та скринінгами і, на превеликий жаль, ситуацію в онкології. Зокрема, у дерматоонкології важко назвати спокійною. Але для мене та моєї команди було приємно усвідомити, що наш проєкт став по-справжньому популярним, і ми на правильному шляху, — зазначає засновник проєкту лікар-дерматоонколог Андрій Лисецький. 

Мета проєкту — профілактика меланоми та інших видів онкологічних захворювань шкіри в Україні. Вона пов'язана із сумною статистикою в нашій країні.

У 2019 році кількість захворювань на рак шкіри вийшла на перше місце у світі серед інших онкологічних захворювань, випередивши рак грудей і легень. І якщо у США та розвинених європейських країнах повна виліковність раку шкіри спостерігається більш ніж у 90% випадків, то в Україні ця цифра навряд чи долає поріг 50%. Причина — низька обізнаність населення про проблеми раку шкіри, відсутність знань про перебування на сонці та профілактичного відвідування дерматолога. 

Проєкт підтримують відомі жінки 

Проєкт "SkinScan. Я бережу свою шкіру" підтримали вже 16 відомих українок. Це фітнес-тренерка Марина Боржемська, ведуча програми "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко, ведуча телеканалу "КИЇВ24" Ілона Довгань, співачка Мішель Андраде, ведуча ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Неля Шовкопляс, співачка Тоня Матвієнко, акторка Римма Зюбіна, акторка і телеведуча Ольга Сумська. 

Відомі українки взяли участь в оригінальній фотосесії. Її мета — донести до кожного українця, як важливо дбати про себе і здоров'я близьких та забезпечити грамотну профілактику. 

0 / 0

Зазначимо, що проєкт "SkinScan. Я бережу свою шкіру" існує вже кілька років. За цей час було обстежено близько 4500 людей, виявлено близько 120 випадків раку шкіри і ще близько 400 небезпечних родимок. 

  • ДЕ? ТРЦ Dream, третій поверх, атріум "Голлівуд"
  • КОЛИ? Перевірка родимок проходитиме з 15 серпня до 12 вересня. Графік роботи: з 14:00 до 20:00
  • СКІЛЬКИ? Огляд безоплатний

Нагадаємо, "ТиКиїв" зібрав повний гайд по обстеженнях і аналізах, які потрібно робити регулярно. Які аналізи та скринінги потрібні для завчасної профілактики захворювань — читай у нашому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації