У Києві облаштували незвичайне інклюзивне укриття: чим воно відрізняється

У Києві облаштували незвичайне інклюзивне укриття: чим воно відрізняється Фото: ГО Fight For Right

У Солом'янському районі Києва облаштували інклюзивне укриття, доступне для людей з інвалідністю. Про це повідомила громадська організація Fight For Right.

Інклюзивне укриття розташоване у підвалі житлового будинку на вулиці Борщагівській, 173\187. Його облаштувала команда Fight For Right завдяки гранту від Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Команда ГО разом із волонтерами обстежила десятки укриттів у Києві та інших регіонах України — практично усі вони виявились недоступними для більшості людей з інвалідністю. Під час моніторингу з'ясували, де є значна потреба для людей з інвалідністю в доступних укриттях.

0 / 0

Активісти проконсультувалися з експертами щодо облаштування укриттів з урахуванням ДБН та долучилися до ремонту кількох приміщень: розробили план, закупили всі необхідні матеріали та облаштували укриття. 

Крім того, Fight For Right напрацювали унікальну методологію оцінки архітектурної доступності споруд цивільного захисту. Методологію передали місцевій владі для подальшого використання, також її можна завантажити за посиланням.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко зазначив, що уряд зараз активно працюємо над питанням доступності укриттів. Зараз в Україні — понад 60 тисяч укриттів, і тільки 8% мають безперешкодний доступ.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, скільки пошкоджених обстрілами будинків відновили у Києві та області за 2023 рік.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації