У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів

У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів Фото: надане пресслужбою

У київському просторі Видавництва Старого Лева — книгарні-кав'ярні Старого Лева на Михайлівській — відбулася презентація епічного фентезі Ніка Лисицького "Кий і морозна орда", створеного за мотивами української міфології. На презентацію завітали українські артисти, інфлюенсери, медійники та книжкові блогери. Зокрема, лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин, співачка та ведуча Анна Заклецька, режисер Семен Горов, теле- і радіоведучий Микола Матросов. 

У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів
Фото: надане пресслужбою

"Кий і морозна орда" — перший роман великої серії "Епічні пригоди міфічних героїв у Багатосвіті". Події книги розгортаються в новому фантастичному всесвіті, де живуть персонажі давніх українських міфів, легенд і казок. 

У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів
Нік Лисицький. Фото: надане пресслужбою

Перша книга серії розповідає про мрійливого юнака Кия, у світі якого стається лихо — зима не закінчується. Зі своїм товаришем Чугайстром Кий намагається з'ясувати, чому забарилася весна. Разом вони вирушають у небезпечну мандрівку, під час якої юнак відважно долає всі перешкоди, бореться зі страшною Морозною ордою та рятує рідну землю. 

У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів
Фото: надане пресслужбою

Книга "Кий і морозна орда" — спільний проєкт Ніка Лисицького і компанії "Фантастичні українці", що продюсує креативні проєкти. На рахунку "Фантастичних українців" — однойменний документальний серіал про сучасну українську культуру, показаний 19 телеканалами та розміщений на українських і зарубіжних VOD-платформах. 

У найближчі кілька тижнів у Києві пройдуть ще два літературні івенти, присвячені фентезі "Кий і морозна орда" та українській міфології. 

Перший — для поціновувачів фентезі і книголюбів — відбудеться в наступний четвер, 21 березня, у книгарні "Сенс" на Арсенальній. Під час івенту можна буде познайомитися з автором, дізнатися про історію написання книги та придбати роман з автографом Ніка Лисицького. Вхід на захід вільний. Зареєструватися можна за посиланням. 

У Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів
Фото надане пресслужбою

Другий — для дітей та їхніх батьків — пройде 29 березня у книгарні "Моя книжкова полиця". На заході автор розкриє секрети створення нового фантастичного всесвіту й пошуків головного героя. Гості івенту матимуть змогу розпитати в Ніка Лисицького про книгу, придбати роман з автографом автора та якнайглибше зануритися в українську міфологію. Вхід на захід теж вільний. Зареєструватися на івент можна за посиланням

Модеруватиме обидва заходи ютуб-блогерка Атмосферниця (Atmosfernitsa) — авторка каналу про книги, мистецтво й атмосферне життя в Києві, засновниця проєктів "Атмосферний ревізор", "Книжкові news", інтерв'юєрка. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав про літературні кав'ярні столиці, які сподобаються поціновувачам інтелектуального відпочинку. Цікаві місця, де поєднуються кава і книги, шукай у нашому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації