У Києві пропонують демонтувати низку пам'ятників – Мінкульт

У Києві пропонують демонтувати низку пам'ятників – Мінкульт Фото: сайт КПІ ім. Сікорського

Міністерство культури та інформаційної політики України ініціювала вилучення з Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення пам'ятників російським діячам. Це дасть змогу демонтувати ці пам'ятники. Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Наступний крок – за органами місцевого самоврядування. Саме вони мають прийняти остаточне рішення про демонтаж та переміщення об'єктів, – зазначив виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв. 

У Києві демонтувати п'ять пам'ятників
Колаж: Міністерство культури та інформаційної політики України

Із Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення планують вилучити п'ять пам'ятників Києва. А саме: пам'ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, пам'ятник Щорсу на бульварі Шевченка, могилу генерала Ватутіна в Маріїнському парку, монітор "Железняков" на вулиці Електриків, пам'ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець" у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською.

Окрім цього, пам'ятники російським діячам пропонують демонтувати і в інших регіонах України. Зокрема, пам'ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, "Україна – визволителям" в Ужгороді, Меморіальний комплекс "Борцям революції" в Луганську.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Верховна Рада та Мінкульт планують відмовитися від російських шрифтів і створити банк українських. На заміну російському шрифту "Іжиця" запровадять дизайнерський український шрифт "Воля". Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації