Владу Києва просять перейменувати ще не збудовану станцію метро

Владу Києва просять перейменувати ще не збудовану станцію метро Візуалізація станції метро "Мостицька"

Столичну владу просять перейменувати ще недобудовану станцію метро "Мостицька", яка буде розташована на зеленій гілці підземки, в бік житлового масиву Виноградар. Відповідну петицію опублікували на сайті Київради.

Автор звернення зазначає, що майбутня станція навіть не у Мостицькому масиві чи поряд з вулицею Мостицька. Тож у майбутньому така назва може спричинити плутанину серед людей.

Водночас поруч зі станцією розташовані вулиці Межова, Білицька та Віктора Некрасова. Тож, йдеться у петиції, доречно було б перейменувати "Мостицьку", давши їй назву однієї із цих вулиць, щоб пасажирам було легше орієнтуватися. А обрати назву можна через опитування у застосунку "Київ Цифровий".

Краще перейменувати станцію на стадії будівництва, ніж потім, коли станція буде збудована і введена в експлуатацію витрачати зайві кошти на заміну табличок, мап тощо, — зазначає автор петиції.

Зазначимо, що у травні 2023 року в межах дерусифікації Київрада вже перейменувала іншу станцію майбутнього метро на Виноградар. Станція "Проспект Правди", яка буде розташована за "Мостицькою", отримала нову назву — "Варшавська".  

Нагадаємо, у Києві готуються до перейменування ще понад десяти вулиць та провулків, назви яких пов'язані з російськими діячами. З мапи столиці зникнуть вулиці Тургенєва, Єсеніна, Достоєвського та інших росіян, а натомість з'являться вулиці Богдана Ступки та Максима Кривцова.

Читай також: "Скандали, будівництво, розслідування: коли будуть нові станції метро на Виноградар?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації