У Києві стартували зйомки українського фільму жахів: що відомо

У Києві стартували зйомки українського фільму жахів: що відомо Фото: FILM.UA Group

У Києві стартували зйомки українського фільму жахів "Конотопська відьма". Його створенням займається FILM.UA Group. Це буде перший проєкт у майбутній лінійці горорів з українським міфологічним бекграундом.

У Києві знімають український фільм жахів - фото
Фото: FILM.UA Group

На створення стрічки творців надихнув образ відьми з давньоукраїнських легенд та вірувань у надзвичайні здібності українських жінок, а також реальна історія конотопчанки, що трапилася на початку повномасштабної війни. Погрожуючи тим, що "в Конотопі кожна друга — відьма", вона безстрашно кляла російського солдата, який вдерся на танку до її рідного міста. 

За сюжетом, прадавня відьма з Конотопу, закохавшись у звичайного хлопця, давно зреклася своїх відьомських сил. Та після того, як російські солдати захоплюють місто і жорстоко вбивають її коханого, вона вирішує помститися, повертає свої сили і обрушує жахливі та криваві кари на вбивць її нареченого.

Попри експресивний жанр та притаманну йому кривавість, фільм несе глядачам глибокий посил про те, як важливо втриматися на межі людяності і самим не обернутися на монстрів, жадаючи нещадної розправи ворогам та палаючи праведною люттю. 

Творці прагнуть якомога точніше відтворити контекст війни, у якому нині перебувають українці. Відтак над стрічкою працює команда, серед учасників якої є дотичні до військової справи фахівці. Художниця з костюмів Ірина іSky, що дістала для зйомок трофейний реквізит та форму російських солдатів, є учасницею бойових дій і солдатом 59-ї ОМПБр ім. Якова Гандзюка. Головний піротехнік картини Олег Швець несе службу в лавах патрульної поліції й має часті відрядження на схід, тож керуватиме підлеглими на майданчику дистанційно. Крім цього, знімальний процес курують військові консультанти, деякі з яких належать до іноземного легіону. 

У Києві знімають український фільм жахів - фото
Фото: FILM.UA Group

Режисером "Конотопської відьми" став Андрій Колесник, для якого горор стане кінодебютом. Автором ідеї, сценаристом та шоураннером виступив Ярослав Войцешек, відомий за фільмами "Сторожова Застава", "Захар Беркут", "Мавка. Лісова пісня". Продюсуватиме картину Ірина Костюк, у доробку якої кінотрилогія "Скажене весілля", комедія "Велика прогулянка" та анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня".

Головну роль втілить Тетяна Малкова, а її коханого Андрія — Тарас Цимбалюк. Також до касту долучилися відомі українські актори: Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Павло Вишняков, Ярослав Шахторін та інші.

У Києві знімають український фільм жахів - фото
Фото: FILM.UA Group

Зйомки проходитимуть у Києві та Київській області — на локаціях, що підкреслюють атмосферу містицизму й занурюють у холодну синьо-сіру гамму. Зокрема, у Пущі-Водиці, лісі в Конча-Заспі, селі Старе, закинутій тюрмі НКВС на Печерську, в Ірпені. Також частина знімального процесу пройде в самому Конотопі.

У прокат горор "Конотопська відьма" вийде наступного року.

 

Раніше "ТиКиїв" розповідав про найцікавіші українські кінопрем'єри 2023 року. Добірку з 20 фільмів, які варто переглянути, шукай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації