У Києві створили психолого-консультативну групу з кризового реагування в системі освіти

У Києві створили психолого-консультативну групу з кризового реагування в системі освіти Фото: Freepik

Київська міська рада вирішила створити психолого-консультативну групу з кризового реагування в системі освіти. Вона вже працює з учасниками освітнього процесу. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

На Київському форумі ментальної стійкості Олена Фіданян нагадала, що в березні 2022 року згуртувались освітні колективи, які психологічно підтримували громаду Києва з перших днів повномасштабної війни. 

Ми мали далі навчати дітей, підтримувати їх. Ми взяли на себе роль рятівників, психологів, друзів. Найважчим моментом був зв'язок із батьками, які мали власні історії. [...] Ми були на зв'язку 24/7, — ділиться спогадами однієї вчительки-психолога директорка Департаменту.

Розуміючи, що під час війни освітянам, дітям та їхнім батькам особливо потрібна підтримка, Департамент освіти і науки почав розробку моделі психологічної допомоги разом із колегами з управління освіти Варшави. Уже у 2023 році 200 освітян з 20 пілотних шкіл пройшли навчання як в Україні, так і в Польщі.

Фото: КМДА

Як зазначає директорка Департаменту освіти і науки КМДА, наразі всі колективи шкіл мають основні знання з ментальної підтримки. А в програму підвищення кваліфікації введені модулі щодо психологічної допомоги в закладах освіти.

Ми напрацювали кілька успішних кейсів підготовки кризових психологів-освітян і будемо співпрацювати з іншими структурними підрозділами КМДА, — каже Олена Фіданян.

Нагадаємо, у столичній мерії відбувся Київський форум ментальної стійкості. Там оприлюднили результати опитування щодо ментального здоров'я. Участь у ньому в застосунку "Київ Цифровий" взяли 82 тисячі містян.

Читай також: Як побороти безсоння під час війни? 10 дієвих методик

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації