У Києві створили укриття на 800 людей зі спортзалом та кімнатами для навчання

У Києві створили укриття на 800 людей зі спортзалом та кімнатами для навчання Фото: facebook.com/timurtkachenko

У гімназії №62, що у Дарницькому районі Києва, облаштували сучасне укриття зі спортзалом та кімнатами для навчання. Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

Площа відремонтованого укриття становить майже 500 квадратних метрів. У ньому облаштували кілька приміщень для занять спортом, кімнати для навчання, туалети та інші приміщення. Також тут є запас питної води.

Укриття у гімназії №62
Фото: facebook.com/timurtkachenko
Укриття у гімназії №62
Фото: facebook.com/timurtkachenko

Під час повітряної тривоги в укритті можуть одночасно перебувати близько 800 людей — як учні гімназії, так і мешканці сусідніх будинків. А коли тривоги немає, тут проводять заняття з єдиноборств для дітей.

На облаштування укриття витратили трохи більше, ніж 2 млн грн, що є незначною сумою для такого обсягу робіт. Частину грошей виділили з державного та місцевого бюджетів, а ще надала місцева спортивна секція, яка орендує частину приміщення.

Укриття у гімназії №62
Фото: facebook.com/timurtkachenko
Укриття у гімназії №62
Фото: facebook.com/timurtkachenko

У цій захисній споруді цивільного захисту є орендатор, який проводить заняття з єдиноборств для дітей. Спортивна секція "Сьогун" взяла участь у фінансуванні і зараз може проводити заняття в безпечному просторі. Також залучено кошти місцевого та державного бюджетів, — розповів Тимур Ткаченко.

 

Нагадаємо, у Борисполі будують протирадіаційне укриття, яке зможе вмістити пів тисячі людей. Закінчити будівництво укриття мають протягом 10 місяців.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації