У Києві й області відключатимуть електрику: графік на 22 травня

У Києві й області відключатимуть електрику: графік на 22 травня Фото: pixabay.com

У середу, 22 травня, в Києві та Київській області відбуватимуться стабілізаційні відключення електроенергії. Про це повідомляє Укренерго.

Графіки погодинних відключень діятимуть з 18:00 до 0:00 для промислових і побутових споживачів. Удень, з 7:00 до 18:00, обмежень не планують. Для об'єктів критичної інфраструктури електроенергію постачатимуть безперервно. 

Оновлення. З 7:00 до 20:00 Диспетчерський центр "Укренерго" скасував обмеження споживання в усіх областях. Ввечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 20:00 до 0:00.

Сонячна погода сприяє роботі промислових та дахових сонячних електростанцій, дефіцит в енергосистемі зменшився, — пояснили в "Укренерго".

Українців просять за можливості  перенести заплановане на вечір чи на ніч користування енергоємними приладами на ці денні години.

За інформацією ДТЕК, сьогодні в Києві та Київській області стабілізаційні відключення діятимуть з 19:00 до 0:00.

Київська влада просить усіх ощадливо споживати електроенергію. Побутових споживачів просять не вмикати всі потужні електроприлади одночасно та вимикати світло в порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість просять зменшити використання енергомісткого обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

Також столична влада пообіцяла, що в майбутньому в Києві не будуть відключати електрику. Це стане можливим завдяки будівництву ще шести міні-ТЕЦ.

Нагадаємо, що в компанії YASNO розповіли, чому не діють графіки планових відключень світла та до чого готуватися найближчим часом.

"ТиКиїв" розповідав, що потрібно зібрати кожному на випадок відключення світла.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації