У Києві в гнізді лелек оселився рідкісний птах

У Києві в гнізді лелек оселився рідкісний птах Фото: instagram.com/sun.osipova

У Києві помітили рідкісного червонокнижного птаха — сипа білоголового. Він оселився в гнізді пари лелек, і їх дуже дивує такий "квартирант". Про це розповіла в Instagram жителька столиці під ніком Sun Osipova.

Ні, це не зоопарк, а київські реалії, в яких до нас завітав молодий сип білоголовий і вмостився прям на гнізді лелек. Гніздиться в Криму, але так щоб залетіти на стільки північніше... це, м'яко кажучи, шок, — написала дівчина.

Також вона зняла, як сімейна пара лелек намагається прогнати з гнізда непрошеного гостя.

За словами Sun Osipova, цього рідкісного птаха вже помічали в Києві 2015 року. Тоді сип білоголовий теж підлітав близько до людей.

Через те що птах молодий, йому притаманні такі далекі мандри, бо про дружину і дітей думати ще рано. Тож, Києве, вітаю з таким неймовірним червонокнижним гостем! — написала вона.

0 / 0
  • Сип білоголовий (Gyps fulvus) — птах роду сип (Gyps) родини Яструбових (Accipitridae) ряду Соколоподібні (Falconiformes). 
  • Білоголовий сип оселяється в гірських районах півдня Європи від Піренейського півострова до Балкан, деякі острови Середземного моря, а також Кавказ, Малу, Середню і Центральну Азію, Іран, Афганістан, південний захід Індії, північний захід Аравійського півострова, Північну Африку і, звісно ж , Крим. 
  • Білоголовий сип перебуває під захистом Червоної книги України (статус – вразливий).

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в столичному зоопарку оновили вольєр для птахів із Харківщини.

Читай також: Лелека в гнізді – мир в Україні 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації