У Києві відбудеться прем'єра вистави паперового театру: головну роль зіграє Ірма Вітовська

У Києві відбудеться прем'єра вистави паперового театру: головну роль зіграє Ірма Вітовська Фото: Укрінформ

Наступної середи, 20 березня, в Національному центрі мистецтва імені Леся Курбаса відбудеться прем'єра вистави паперового театру "Я знов для тебе / Вистава про Ренату Богданську". Вона буде присвячена Ренаті Богданській — українській і польській естрадній співачці, акторці, капітанці польської армії, яка була визначною постаттю, але в Україні маловідома. Про це повідомляє агентство "Укрінформ" з посиланням на акторку Ірму Вітовську, яка гратиме головну роль у виставі.

Головна героїня вистави (Рената Богданська) звертається до глядачів із монологами-спогадами, наче фрагментами листів чи звернень до близьких людей через роки після пережитого. Паперові ляльки оживають на маленькій сцені та водночас ретранслюються на великому екрані в режимі реального часу під монологи головної героїні. Музика — естрадно-пісенні джазово-тангово-фокстротні шедеври у виконанні Ренати Богданської.

У Києві відбудеться прем'єра вистави паперового театру
Фото: Укрінформ

Ірма Вітовська сподівається, що вистави паперового театру про важливі постаті українців будуть множитися і ширитися. До того ж такий формат не тільки дуже зручний, а й терапевтичний. До створення вистав можуть бути залучені самі глядачі, які стануть їхніми творцями — буквально виріжуть з паперу свою історію та зіграють її.

Це прекрасна арттерапія, розвиток моторики рук та уяви. Паперовий театр дуже поширений у Західній Європі та Північній Америці, а в Україні робить свої перші кроки, — зазначає акторка.

Раніше "ТиКиїв" писав, що столичні театри вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі. Як це було — дивись тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації