У Києві відкриється майстерня писанкарства

У Києві відкриється майстерня писанкарства Фото: Unsplash

Щороку напередодні Великодня музей Івана Гончара готує святкову програму для відвідувачів. Гості музею можуть відкрити для себе всесвіт писанки: дізнатися про орнаменти, символи, регіональні особливості та обрядодії, де використовувалися писанки.

Традиційні заходи з нагоди Великодня відбудуться в музеї Івана Гончара і цьогоріч. З 21 березня на базі музею відкриється майстерня писанкарства. Про це повідомили на офіційній сторінці музею в фейсбуці.

У майстерні навчатимуть традиції розпису писанок за допомогою писачка, воску та вогню. Цього разу до написання пропонуватимуть зразки різних регіонів України, які зібрали з унікальних джерел та музейних колекцій разом з писанкаркою і дослідницею Зоєю Сташук.

На майстерні ви можете відкрити для себе багату палітру та естетику усіх областей України, відчути єдність у розмаїтті та написати писанку зі своєї малої Батьківщини, — анонсують музейники.

У Києві відкриється майстерня писанкарства
Ілюстрація: музей Івана Гончара

Навчатиме розпису писанок народна майстриня, співробітниця музею Івана Гончара Лариса Головня. Тривалість майстер-класу — 2 години.

  • ДЕ? Київ, музей Івана Гончара, вул. Лаврська, 19
  • КОЛИ? Розклад роботи майстерні у березні: вівторок, 26 березня; четвер, 21 березня; субота, 23 і 30 березня. Майстер-класи проводитимуть об 11:00 та 15:00
  • СКІЛЬКИ? Вартість занять з урахуванням усіх матеріалів: звичайний квиток — 500 гривень, пільговий (студентський, пенсійний) — 400 гривень, дитячий — 300 гривень, родинний квиток на 4 особи (2 дорослих і 2 дітей) — 1 тис. 400 гривень, родинний квиток на 4 особи (1 дорослий та 3 дітей) — 1 тис. 200 гривень, родинний квиток на 3 особи (1 дорослий та 2 дітей) — 1 тис. гривень, родинний квиток на 3 особи (2 дорослих та 1 дитина) — 1 тис. 200 гривень. Для військових і ветеранів — безоплатно.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відбудеться прем'єра вистави паперового театру, головну роль зіграє Ірма Вітовська. Детальніше про цю подію дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації