У Києві відкрився Гарнізонний храм

У Києві відкрився Гарнізонний храм Скриншот із відео Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Сьогодні, 1 жовтня, з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці в Києві відкрили Гарнізонний храм Святого Миколая. Про це повідомляє Командування Об'єднаних сил ЗСУ.

У храмі вже пройшла перша Божественна літургія. Її очолив архієрей Православної церкви України, голова Синодального управління військового духовенства, митрополит Іоан (Яременко). До молитви також долучилися командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, військовослужбовці, які боронять північні кордони України, кияни та гості столиці.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за захисників України, український народ та скоріше звільнення країни від нашестя чужинців. Також митрополит Іоан благословив присутніх та помолився за усіх, хто постраждав внаслідок російської агресії.

Щоденно ми підносимо молитви за успіх справ наших військових, за наближення перемоги над кремлівською тиранією та за тривалий справедливий мир. Ми просимо допомоги для наших новітніх героїв, просимо зцілення для поранених, визволення з неволі полонених. Ми з вічною вдячністю вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну, — зауважив митрополит Іоан.

На завершення Божественної літургії командувач Об'єднаних сил ЗСУ висловив слова подяки Високопреосвященному митрополиту Іоану та присутнім священнослужителям, відзначивши відомчими відзнаками.

Крім цього, генерал-лейтенант Сергій Наєв передав освячений список однієї із чудотворних ікон Покрови Богородиці бійцям окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Раніше "ТиКиїв" писав, що ЮНЕСКО взяло під посилений захист відомі київські святині. Які саме — читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації