У Києво-Печерській лаврі відкриють меморіальну дошку князю Костянтину Острозькому

У Києво-Печерській лаврі відкриють меморіальну дошку князю Костянтину Острозькому Фото: Національний заповідник "Києво-Печерська лавра"

Завтра, 8 вересня, в Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" урочисто відкриють меморіальну дошку на честь князя Костянтина Острозького – видатного українського державного, військового та церковного діяча, Великого гетьмана Литовського, ктитора Києво-Печерської лаври. 

Захід приурочать до 509-ої річниці битви під Оршею, під час якої об'єднане українсько-литовсько-польсько-білоруське військо на чолі з князем Костянтином Острозьким вщент розгромило багатотисячну армію московитів на чолі з царем Василем ІІІ. 

У Києві з'явиться меморіальна дошка князю Костянтину Острозькому
Афіша

Меморіальна дошка князю Костянтину Острозькому – це подарунок від скульпторів Бориса Крилова, Олеся Сидорука та засновника ливарної майстерні Ігоря Давидова. Її встановлять на північному фасаді Успенського собору. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" в фейсбуці.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Києво-Печерській лаврі презентували унікальне видання "Велика історія Великої церкви". Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації