У Київській області створять оперативні штаби з підготовки до осінньо-зимового періоду

У Київській області створять оперативні штаби з підготовки до осінньо-зимового періоду Фото: Getty Images

Київська область розпочала підготовку до наступного опалювального сезону. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Аби громади були готові до опалювального сезону 2024–2025 років, їм доручили створити місцеві оперативні штаби з підготовки до осінньо-зимового періоду. Крім того, органи місцевого самоврядування мають опрацювати питання розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий газ та електроенергію, а також забезпечити повірку лічильників газу всіх споживачів незалежно від форм власності. Також громади Київщини мають подбати про альтернативні джерела живлення та вивчити можливість встановлення когенераційних установок (обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії).

Керівництво регіону почало збирати актуалізовані дані щодо наявних генераторів, їхньої установки, запасу палива та відповідальних осіб. А через два тижні розпочне виїзні перевірки готовності такого обладнання до роботи.

Загалом до належної експлуатації в зимових умовах планують комплексно підготувати 7 тис. 200 житлових будинків, 1 тис. 21 заклад освіти, 1 тис. 37 медзакладів, 1 тис. 400 котелень та близько 1 тис. кілометрів теплових мереж. Також фахівці мають провести ремонтні роботи на водопровідних і каналізаційних мережах, насосних станціях, водопровідних очисних спорудах, артезіанських свердловинах. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав про тривожну блекаут-валізку, яка має бути в кожного. Що потрібно в ній зібрати на випадок відключення світла – повідомляємо в нашому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації