У Київському зоопарку врятованих папуг переселили у новий авіарій: фото, відео

У Київському зоопарку врятованих папуг переселили у новий авіарій: фото, відео Усі фото: zoo.kyiv.ua

У Київському зоопарку два десятки врятованих папуг оселилися в новому просторому авіарії з умовами, наближеними до природних. Про це повідомили у пресслужбі Київзоо.

Там розповіли, що під час війни зоопарк став центром порятунку та реабілітації диких тварин з усієї України. Загалом тут допомогли вже понад п'яти сотням особин, серед яких — майже сто різних птахів.

Багато тварин після лікування та реабілітації залишились у Київзоо, тож для них створюються відповідні видоспецифічні умови, наближені до природних.

Однією з таких домівок є новий авіарій для двадцяти врятованих папуг. В ньому оселились представники таких видів, як папуга Крамера, папуга індійський, розелла червона, розелла строката та ніші. Когось з них привезли з територій, що постраждали від війни, а інших віддали зоопарку чи просто підкинули у коробці люди.

0 / 0

Нову оселю для папуг збудували з урахуванням їхнього комфорту: в авіарії є стовбури дерев із дуплами, в'язанки гілок для облаштування гнізд, присади та годівнички. Крім того, для активного дозвілля птахів там встановили лазалки та гойдалки, пісочницю та канатні доріжки. 

До того ж пернаті можуть прогулюватися вимощеними доріжками та галявинами з конюшини та садового різнотрав'я із крапельним поливом. А ще в їхній оселі встановили декоративний басейн-фонтан, адже папуги дуже полюбляють водні процедури.

Нагадаємо, раніше екзотичні птахи Київського зоопарку повернулись до оновленого літнього водно-болотного авіарію. Туди переїхали ібіси, чепура, коровайка, султанка, каролінка та інші пернаті.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації