У КМДА пояснили, чому не можуть запровадити пересадковий квиток для транспорту

У КМДА пояснили, чому не можуть запровадити пересадковий квиток для транспорту Фото: "ТиКиїв"

У Києві поки що не планують запроваджувати 90-хвилинний пересадковий квиток для громадського транспорту попри те, що столична влада підтримала відповідну петицію.

Автор звернення запропонував впровадити пересадковий квиток вартістю 8 грн, який би дав змогу здійснювати пересадку на інший муніципальний транспорт протягом 90 хвилин. Адже через повітряні тривоги та недосконалість столичної системи громадського транспорту багатьом пасажирам доводиться робити по кілька пересадок, щоб дістатися пункту призначення.

Петиція набрала необхідну кількість підписів та була підтримана мером Києва у квітні цього року. Однак тепер її виконання поставили на паузу.

У звіті щодо стану реалізації петиції йдеться, що пересадковий квиток поки не планують запроваджувати через повітряні тривоги, під час яких наземний громадський транспорт у місті зупиняється. Адже такі вимушені зупинки вимагають продовження дії пересадкового квитка на час, впродовж якого тривала повітряна тривога. А в автоматизованій системі оплати проїзду (АСОП), що діє у столичному муніципальному транспорті, така функція не передбачена. 

Оскільки зміна терміну дії будь-якого електронного квитка не передбачена в АСОП, вирішення такої задачі вимагає істотного доопрацювання та модернізації програмних засобів АСОП, що відповідно потребує значних фінансових ресурсів, — зазначили у КМДА.

Там запропонували відкласти реалізацію петиції та повернутися до неї вже після скасування воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, з жовтня у Києві змінились умови оплати проїзду в громадському транспорті банківськими картками. Тепер плата за проїзд з карток списується за кожні дві поїздки. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації