У КМДА радять ставити на будинках акумулятори та сонячні станції, щоб взимку було світло

У КМДА радять ставити на будинках акумулятори та сонячні станції, щоб взимку було світло Фото: kyivcity.gov.ua

Столичні чиновники радять жителям київських багатоповерхівок встановлювати у своїх будинках акумуляторні системи, інвертори та сонячні станції, щоб забезпечити себе світлом взимку. 

Про це розповів радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов в ефірі телеканалу Київ24.

Він зазначив, що держава та влада Києва готові допомогти людям підготуватись до зими. Наприклад, щоб скористатися державними програмами фонду енергоефективності, ОСББ має встановити у будинку сонячні панелі.

А щоб скористатися міськими програмами, достатньо поставити інвертори та акумулятори, щоб підготуватися до зими.

Коли буде електрична енергія, вони будуть заряджатися, а коли її не буде, будинок буде споживати електроенергію з акумуляторних систем, — пояснив Тихонов.

Він порадив спочатку встановити саме інвертори та акумуляторні системи, а вже потім, на додачу до них, ставити сонячні панелі.

Якби запитали мене, то я рекомендував би починати з такої системи. Встановлювати інвертори та акумуляторні системи, а потім добудовувати сонячну станцію, — зазначив посадовець.

Нагадаємо, нещодавно столична влада збільшила суму відшкодування вартості генераторів та інших  автономних джерел енергії для ОСББ, ЖБК та управлінь багатоквартирних житлових будинків.

Читай також: "Мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори: 75% вартості оплатило місто"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації