У ландшафтному заказнику Києва незаконно добували корисні копалини

У ландшафтному заказнику Києва незаконно добували корисні копалини Фото: відділ комунікації поліції Києва

У Києві в незаконному видобутку корисних копалин викрили 63-річного директора одного з комунальних підприємств при КМДА. Посадовець налагодив незаконний видобуток цегельно-черепичної сировини суглинки в урочищі Церковщина, котре віднесено до природно-заповідного фонду та оголошено ландшафтним заказником місцевого значення.  

Видобуті копалини директор комунального підприємства планував використати у власних цілях. Ними мали засипати пазухи будівлі гімназії, які утворилися внаслідок будівельних робіт. Таким чином посадовець хотів зекономити на замовленні матеріалів для усунення вибоїн.

Провівши ряд експертних досліджень, правоохоронці встановили, що зразки ґрунту, вилучені на місці незаконного видобутку є суглинками, які входять до переліку корисних копалин. Таким чином зловмисник спричинив збитки державі на майже 2 млн 230 тис. гривень. Це підтвердили спеціалісти Державної екологічної інспекції столичного округу. 

У Києві незаконно видобували корисні копалини
Фото: відділ комунікації поліції Києва

Посадовцю вже повідомили підозру в незаконному видобуванні корисних копалин місцевого значення з використанням службового становища на території природно-заповідного фонду. За це йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що Київський еколого-культурний центр почав судитися із забудовниками та Київрадою за захист Галерного острова. У суді вимагають скасувати рішення Київради 2007 і 2008 років, якими колишній мер Києва Леонід Черновецький передав Галерний острів під забудову.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації