У найбільшому київському екопарку біля Совських ставків наведуть лад: що там зроблять

У найбільшому київському екопарку біля Совських ставків наведуть лад: що там зроблять Фото: facebook.com/sovkiorg

Територію екопарку біля Совських ставків планують привести до ладу, проте робитимуть це без вкладання великих бюджетних коштів. Про це повідомила депутатка Київради Олеся Пинзеник.

Вона нагадала, що Київ виграв усі судові справи щодо екопарку, і його територія повернулася у комунальну власність. Зараз вже 19 гектарів земель екопарку передали у постійне користування "Київзеленбуду", а ще трохи більше як два гектари перебувають у процесі оформлення.

Напередодні відбулась зустріч із представниками ГО "Екопарк Совські ставки" та "Київзеленбуду" щодо подальшої долі парку. Під час неї домовились провести ряд першочергових робіт з його благоустрою.

Що зроблять в екопарку Совські ставки:

  • наведуть порядок з аварійними деревами — їх у парку дуже багато, і вони загрожують відвідувачам;
  • встановлять сміттєві урни та великі контейнери, адже відвідувачі залишають багато сміття; 
  • КП УЗН Голосіївського району забере територію на свій баланс і буде регулярно її прибирати;
  • встановлять еколавки, де могли б відпочити мами з дітьми, літні люди, військові та інші відвідувачі.

Також зараз триває процес актуалізації даних щодо ситуації з колектором і каналізацією з прилеглого до парку приватного сектору.

Пинзеник додала, що вкладати "багато мільйонів" у капітальний ремонт парку в умовах війни не будуть. Однак зробити це унікальне місце більш затишним та безпечним — "абсолютно адекватна задача, яка на часі".

Совські ставки — це каскад ставків ("верхній" та "нижній" каскади) на річці Совці, яка є притокою Либеді. Ставки ще півстоліття тому використовували для вирощування риби, але згодом господарство там занепало.

Останні кілька десятків років за цією територією ніхто не доглядав, і ставки поступово стали замулюватись, а прилегла територія — перетворюватись на звалище. 

У 2018 році стало відомо, що на території Совських ставків планують побудувати два десятки будинків. Місцева громада виступила проти забудови та представила свою концепцію збереження "нижнього каскаду" ставків у вигляді екопарку без забудови. Зрештою, суд повернув територію Совських ставків площею 19,1 га, яку орендував забудовник, у власність Києва. 

Нагадаємо, у сімейному екопарку "Ясногородка" на Київщині відкриється виставка хризантем "Знаки зодіаку". Для неї створили 12 масштабних квіткових інсталяцій із десятків тисяч хризантем різного кольору, кожна з яких повторює астрологічні символи зодіакального сузір'я. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації