У парку Багряного демаскували пам’ятник Пушкіну: нащо це зробили

У парку Багряного демаскували пам’ятник Пушкіну: нащо це зробили Фото: "Солом'янські котики"

У парку імені Івана Багряного, що у Шевченківському районі, накрили різнокольоровою демаскувальною сіткою пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну. Про це повідомили активісти благодійного проєкту "Солом'янські котики".

Вони кажуть, що сітку на пам'ятник повісили для того, щоб нагадати суспільству та владі, що в українських містах досі повно символів російського. На думку активістів, процес дерусифікації в Україні має відбуватися активніше. 

0 / 0

Демаскуємо ворожу культуру! Дерусифікація триває, але зросійщення все ще ховається в нашій буденності. Неподалік нашого хабу, в парку ім. Багряного, досі стоїть пам'ятник пушкіну — клеймо окупаційної російської культури, — кажуть "Солом'янські котики".

Також вони звернулися до Кабміну із закликом ухвалити постанову, яка б дозволила демонтувати пам'ятники Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам, які досі стоять в Україні. Активісти пропонують українцям долучатися до флешмобу: викладати у соцмережі фото чи відео об'єктів, які потрібно демонтувати, з хештегом #демаскуй та тегати "Солом'янських котиків". 

Нагадаємо, минулого тижня Мінкульт ініціював вилучення з Держреєстру нерухомих пам'яток національного значення пам'ятників російським діячам. Це дозволить нарешті демонтувати ці об'єкти. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації