У поїздах і на вокзалах з'явилися оповіщення жестовою мовою

У поїздах і на вокзалах з'явилися оповіщення жестовою мовою Фото: t.me/UkrzalInfo

У швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського залізничних вокзалів з'явились оповіщення жестовою мовою. Про це повідомляє Укрзалізниця.

З повідомлень можна дізнатися про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах й іншу важливу інформацію. 

Також працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців вже користуються планшетами зі спеціалізованим застосунком. У ньому є цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови.

Застосунок дозволяє працівникам залізниці викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба, — розповіли в Укрзалізниці.

Спілкування відбувається через відеозв'язок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою. Коли говорить пасажир із порушенням слуху, перекладач озвучує голосом.

Переклад на українську жестову мову здійснювали професійні перекладачі ГО "Громадський рух "Соціальна єдність".

Нагадаємо, що Укрзалізниця запустила сервіс, через який можна зробити онлайн-замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю.

Читай також: "Ветеран Олександр "Терен" Будько перевірив інклюзивний вагон Укрзалізниці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації