У школах Київщини стартує проєкт "Служба освітньої безпеки": що це таке

У школах Київщини стартує проєкт "Служба освітньої безпеки": що це таке Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

У Київській області в новому навчальному році стартує проєкт "Служба освітньої безпеки". Його мета — захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни й створити безпечне середовище після неї. Про це повідомив очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

У проєкті візьмуть участь 94 школи Київщини, де працюватимуть інспектори СОБ, які пройшли відповідне навчання. Офіцери не тільки охоронятимуть порядок і реагуватимуть на правопорушення на території школи, а й проводитимуть профілактичні заняття та бесіди з учнями та співпрацюватимуть із педагогами.

За необхідності інспектори будуть:

  • взаємодіяти з екстреними службами;
  • спілкуватися з учнями щодо запобігання вживання алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків;
  • попереджати булінг;
  • навчати дотримуватися кібергігієни;
  • сприяти національно-патріотичному вихованню дітей.

Також при підготовці шкіл до нового навчального року на Київщині ремонтують укриття у 107 школах, з них у 25 роблять капітальні ремонти. Завдяки цьому в укриттях буде більше місць та кращі умови для дітей. Після завершення ремонтів кількість місць у шкільних укриттях збільшиться на понад 16 тисяч.

Якщо у попередньому навчальному році в області працювали (очно та змішано) 97% шкіл та 93% садочків, то цього річ хочуть підготувати до роботи 100% навчальних закладів за очною та змішаною формою навчання. 

Нагадаємо, на освітній платформі "Всеукраїнська школа онлайн" запустили курс кримськотатарської мови та літератури для учнів 5–6 класів "Нової української школи". 

Читай також: "Коли розпочнеться навчальний рік у столичних школах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації