У Службі зайнятості назвали найпопулярніші вакансії від київських роботодавців

У Службі зайнятості назвали найпопулярніші вакансії від київських роботодавців Фото: unsplash.com

У Київському міському центрі зайнятості розповіли про найпоширеніші вакансії, які пропонують столичні роботодавці, та про рівень заробітних плат. 

Там кажуть, що найбільше пропозицій роботи з робітничих професій. Також зростає попит на професіоналів: вчителів, лікарів, економістів, бухгалтерів.

Найчастіше роботодавці Києва шукають фахівців у таких сферах:

  • торгівля та побут: продавці: 302 вакансії, зп — до 25 тис. грн), касири (76 вакансій, зп — до 17 тис. грн, кухарі (125 вакансій, зп — до 45 тис. грн), прибиральники (239 вакансії, зп — до 18 тис. грн), вантажники (63 вакансії, зп — до 30 тис. грн);
  • промисловість: інженери (196 вакансій, зп — до 110 тис. грн), монтажники радіоелектронної апаратури (200 вакансій, зп — до 17 тис. грн), слюсарі (224 вакансій, зп — до 30 тис. грн), токарі (32 вакансії, зп — до 22 тис. грн);
  • охорона здоров'я: лікарі (159 вакансій, зп — до 40 тис. грн), медсестри / медбрати (134 вакансій, зп — до 43 тис. грн);
  • економіка: економісти (60 вакансій, зп — до 32 тис. грн), бухгалтери (166 вакансій, зп — до 43 тис. грн);
  • транспорт: водії (167 вакансій, зп — до 44 тис. грн);
  • освіта: вчителі (109 вакансій, зарплата — до 20 тис. грн), вихователі (47 вакансій, зп — до 17 тис. грн).

Загалом у базі даних Київського міського центру зайнятості зараз налічується понад 2,8 тисячі вакансій: по 1200 — для службовців та робітників та майже 400 — для людей без професії або спеціальності.

У Службі зайнятості зазначили, що роботодавці пропонують претендентам офіційне працевлаштування, соціальний пакет (він може включати розв'язання житлових питань), організацію професійного навчання на робочому місці тощо.

Також там нагадали, що через Київський МЦЗ можна здобути нову професію або підвищити свою кваліфікацію, скориставшись однією з програм сприяння зайнятості:

  • навчання за сертифікатом;
  • навчання за ваучером;
  • навчання ветеранів у закладах професійної освіти служби зайнятості.

Раніше "ТиКиїв" з'ясовував, чому українці беруть мікрокредити, на які суми та чому йдуть по гроші не до банків, а в сумнівні "контори", які видають маленькі позики протягом 5-10 хвилин. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації