У Софії Київській покажуть скульптури та інсталяції від авторів із різних країн

У Софії Київській покажуть скульптури та інсталяції від авторів із різних країн Фото: facebook.com/sculptureanopenair

На території Національного заповідника "Софія Київська" проведуть виставку-бієнале в межах проєкту "Скульптура просто неба". Виставка "Лінія життя" відкриється о 17:00 13 червня і триватиме протягом трьох місяців — до 15 жовтня.

Організатори кажуть, що через повномасштабне російське вторгнення у 2022 році вони були змушені призупинити бієнале, яку з 2016 року організовували щороку. Та цьогоріч мистецька подія повернулася у Софію Київську. 

Цьогорічна виставка порушує широкий діапазон екзистенційних питань, концентруючись на новому досвіді українців, що живуть в епіцентрі воєнних подій. А безперервну лінію життя нам забезпечують ЗСУ — ті, хто зараз на лінії вогню, — розповідають організатори.

У цьогорічній експозиції будуть представлені скульптури та інсталяції українських та іноземних авторів, створенні за останні кілька років. Також будуть тривимірні твори, виготовлені з використанням сучасного матеріалу "фундермакс" за ескізами учасників.

За словами організаторів, більшість експонатів виставки не розповідають особистих історій, а скоріше є символічними та пропонують безліч асоціацій. З одного боку вони відображають ідеї свободи, культурної пам'яті, мислення, любові, відродження тощо. А паралельно буде представлена лінія контрідей: війни, знищення, біженства, втрат і криз.

У межах бієнале також проведуть низку тематичних культурних та освітніх подій, а також презентацію видання художнього альбому-каталогу.

Нагадаємо, у Музеї історії Києва відкрили виставку робіт легенди українського та світового живопису Івана Марчука. Загалом в експозиції представлені понад 180 картин з 15 циклів Марчука різних років.

Читай також: "10 виставок серпня, про які всі говорять"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації