У центрі Києва активісти почали реставрувати мозаїку на фасаді художньої студії: фото

У центрі Києва активісти почали реставрувати мозаїку на фасаді художньої студії: фото Усі фото: facebook.com/elmira.ettinger

Група активістів на чолі з фахівчинею з модернізму Ельмірою Еттінгер розпочала реставрацію мозаїки на фасаді дитячої художньої студії імені Наума Осташинського в центрі Києва.

Будівля художньої студії розташована між вулицями Антоновича та Скоропадського, біля станції метро "Площа Українських Героїв". За словами Еттінгер, на початку літа вона отримала повідомлення від юнака, який розповів, що школа давно мріє про реставрацію цього панно, проте немає на неї грошей.

Тож за реставрацію взялася Еттінгер разом з іншими активістами. Спочатку вони зняли мозаїку, яка вже багато років майже не трималася на фасаді й обсипалася. Шматки, які відпадали від панно, двірники просто викидали, тому в мозаїці утворилося чимало "дірок". 

0 / 0

Далі нам треба буде зробити гідроізоляцію стіни, аби вода не просочувалася зверху і нічого не руйнувала більше. Після — укріпити стіну й закрити дірки. Потім — залізна сітка на анкери, розчини, і тоді вже мозаїка, — розповіла Еттінгер.

Вона додала, що на реставрацю потрібні кошти, щоб виконати усі роботи якісно. Тож вони відкрили збір на будівельні матеріали, долучитися до якого можна за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в одному з дворів на Подолі відновили модерністську альтанку, яку комунальники частково зруйнували кілька років тому. За процесом відновлення стежив один з авторів проєкту забудови цього кварталу — Юрій Шалацький.

Читай також: "Секретна мозаїка у дворі Музею Ханенків: хто її автор?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації