У цьому році у Києві відновлять озеро Синє та розчистять русло річки Либідь

У цьому році у Києві відновлять озеро Синє та розчистять русло річки Либідь Фото: kyivcity.gov.ua

Київрада підтримала перелік природоохоронних заходів, які фінансуватимуть з міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Серед запланованих робіт — відновлення озера Синє на Виноградарі та обстеження й розчищення русла річки Либідь. Також планують провести заходи з утилізації ламп розжарювання, отриманих киянами у межах всеукраїнської програми з обміну старих ламп на енергоощадні. Крім того, проведуть протизсувні заходи в парках. 

До переліку також увійшли спеціальні заходи, спрямовані на захист об'єктів природно-заповідного фонду та проведення наукових досліджень у сфері екології.

Усі ухвалені заходи фінансуватимуть зі спеціального міського фонду, кошти якого можуть бути направлені винятково на розв'язання проблем, пов'язаних з охороною довкілля.

Нагадаємо, що роботи з розчищення русла річки Либідь почали влітку 2023 року, щоб уникнути підтоплень навесні. З підземної ділянки русла вичистили майже 3000 кубометрів замуленого ґрунту, гілок дерев та побутового сміття. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації