Uklon запустив клас авто, які зможуть їздити смугами для автобусів

Uklon запустив клас авто, які зможуть їздити смугами для автобусів Фото: freepik.com

Сервіс виклику авто Uklon запустив у Києві новий тариф "Експрес". Машини цього класу — ліцензовані таксі, які можуть їздити по смугах для громадського транспорту. Про це пише LIGA.net з посиланням на компанію.

Водії класу "Експрес" мають відповідну ліцензію на перевезення пасажирів, тому, за правилами дорожнього руху, мають право здійснювати рух виділеними смугами громадського транспорту. Такі автомобілі позначаються спеціальною шашкою таксі, яка розміщується на даху автомобіля.

Зараз в сервісі Uklon у Києві доступні понад 450 авто класу "Експрес". Це машини для класу "Комфорт" та вище. Середня вартість поїздки буде вищою за клас "Економ" та трохи вищою за клас "Комфорт".

Під час тестування ми заміряли його ефективність — на великих дистанціях різниця в часі, у порівнянні з іншими нашими класами авто, може досягати понад 30 хвилин. Тож це про швидкість, якість та покращення умов для наших райдерів, — каже операційний директор Uklon Вадим Іщенко. 

Поки що клас "Експрес" доступний тільки у столиці, але компанія вже пропрацьовує його запуск і в інших містах.

Зазначимо, що зараз в Україні більшість водіїв, які надають послуги таксі, роблять це без відповідної ліцензії. Отримати ліцензію на перевезення пасажирів може виключно ФОП або компанія, а її вартість у 2023 році становить 2684 гривні. 

Водій, що має ліцензію, зобов'язаний сплачувати податки зі свого доходу. Крім того, з жовтня цього року водії таксі зобов'язані видавати пасажирам касові чеки.

Нагадаємо, у травні цього року водіям автобусів та таксі заборонили вмикати музику або фільми у салоні транспорту. Також забороняється пускати в маршрутки людей, які слухають голосно музику. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації