Україна здобула перше "золото" на Олімпійських іграх-2024

Україна здобула перше "золото" на Олімпійських іграх-2024 Фото: facebook.com/olympicua

Українські шаблістки здобули для України першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Вони вибороли звання чемпіонок у командному турнірі.

У фіналі командних змагань збірній України з фехтування на шаблі у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової протистояли спортсменки з Республіки Корея.

Фінал видався напруженим. Він розпочався з перемоги Ольги Харлан над суперницею, і України повела у рахунку — 5:3. Після цього Юлія Бакастова програла свій перший двобій, і кореянки вийшли уперед із рахунком 10:8. 

Третя українка Аліна Комащук ненадовго повернула перевагу нашої команди, проте Бакастова знову не змогла переграти свою супротивницю, і рахунок вже був 20:14 на користь Кореї.

Далі Харлан знову вдалося здолати суперницю та скоротити відставання в загальному рахунку до 25:23, а після виступу Комащук розрив зберігся — 28:30.

Під час третьої своєї сутички з корейською шаблісткою Бакастовій вдалося відновити паритет, і рахунок став 31:31, проте перед двома завершальними сутичками кореянки знову змогли вийти уперед — 33:35. У своєму останньому двобої Комащук програла суперниці, й рахунок став 37:40 на користь кореянок.

На вирішальну сутичку олімпійського фіналу знову повернулася Харлан. Їй вдалося спочатку вирівняти рахунок, а потім вона довела його до 45:42 на користь України, виборовши перше "золото" для нашої країни на цій Олімпіаді.

Україна здобула перше золото на Олімпійських іграх-2024
Фото: facebook.com/olympicua

Нагадаємо, що раніше саме Ольга Харлан здобула для України першу медаль на Олімпіаді-2024, ставши бронзовою призеркою з фехтування на шаблях. А стрілець Сергій Куліш здобув для нашої країни першу срібну медаль на цих іграх.

Читай також: "Швидше, вище, сильніше: історія тріумфів України на Олімпіадах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації