Українка Ярослава Магучіх побила 37-річний світовий рекорд у стрибках у висоту

Українка Ярослава Магучіх побила 37-річний світовий рекорд у стрибках у висоту Фото: twitter.com/WorldAthletics

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту, першою серед жінок підкоривши висоту 2,10 метра. Про це повідомляє World Athletics.

На етапі серії легкоатлетичних змагань Діамантової ліги, що проходить у Парижі, Магучіх здобула перемогу в стрибках у висоту та встановила новий світовий рекорд. Головною суперницею українки була австралійка Ніколою Оліслагерс, яка у результаті посіла друге місце.

 

У фіналі змагань Магучіх стала єдиною зі спортсменок змогла взяти планку 2,03 метри, не залишивши жодного шансу суперницям. Після цього вона підняла планку до 2,07 м і взяла цю висоту з другої спроби, оновивши свій особистий і національний рекорди.

Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту
Фото: x.com/MEETINGPARIS

Але на цьому чемпіонка не зупинилась і встановила планку на 2,10 м — на один сантиметр вище за попередній світовий рекорд, встановлений болгаркою Стефкою Костадіновою на Чемпіонаті світу 1987 року. Цю висоту вона подолала з першої спроби, встановивши новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту.

Підходячи до цих змагань, я мала відчуття, що зможу стрибнути на 2,07 м і, можливо, на 2,10 м. Нарешті я вписала Україну в історію світової легкої атлетики, — прокоментувала Магучіх своє досягнення.

Нагадаємо, у травні українська альпіністка Антоніна Самойлова втретє піднялася на найвищу вершину світу — Еверест — та встановила рекорд, здолавши два восьмитисячники за одну добу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації