Ярослава Магучіх здобула золоту медаль на Олімпіаді-2024, в Ірини Геращенко — "бронза" (оновлено)

Ярослава Магучіх здобула золоту медаль на Олімпіаді-2024, в Ірини Геращенко — "бронза" (оновлено) Фото: Getty Images

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою в стрибках у висоту на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. А інша українка Ірина Геращенко здобула "бронзу".  

Головною суперницею Магучіх у фіналі змагань зі стрибків у висоту була австралійка Нікола Оліслагерс. Жодна з атлеток не змогла взяти висоту 2.02 метри, проте за результатами більшої кількості вдалих попередніх спроб Магучіх вже гарантувала для себе золоту медаль.

Під час своєї останньої спроби українка намагалася взяти висоту 2.04 метри. Якби їх це вдалося, Магучіх би встановила новий олімпійський рекорд слідом за рекордом світу, встановленим у липні. На жаль, цього разу рекордна висота не підкорилась українській легкоатлетці.

Ірина Геращенко змогла подолати планку 1.95 метра, проте висота 1.98 їх вже не підкорилась. В результаті українка розділила бронзову медаль з ще однією австралійкою — Елеанор Паттерсон.

Ярослава Магучіх здобула золоту медаль на Олімпіаді-2024
Фото: Getty Images

Оновлення. Третю бронзу Олімпіади-2024 приніс Україні легкоатлет Михайло Кохан у змаганнях з метання ядра. За підсумками трьох спроб у фіналі змагань українець показав третій результат — 79.39 метра.

Олімпійським чемпіоном з метання ядра став канадець Ітан Кацберг з результатом 84.12 метра, а "срібло" отримав Бенце Галаш з Угорщини — 79.97 метра.

Михайло Кохан
Фото: Getty Images

займав третє місце: його випередив лише угорець Бенце Галаш завдяки спробі на 79.37 метра. Відтак, українець метав у фінальних трьох спробах третім з кінця.

Нагадаємо, раніше команда українських шаблісток здобула для України першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. У вирішальному двобої Ольга Харлан виборола для українок звання чемпіонок у командному турнірі.

Перед цим та ж Харлан здобула бронзову медаль Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях. А стрілець Сергій Куліш здобув для нашої країни першу срібну медаль на цих іграх.

Таким чином, зараз у доробку України — 2 золоті медалі, 1 срібна та 3 бронзові.

Читай також: "Швидше, вище, сильніше: історія тріумфів України на Олімпіадах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації