Український бренд OLIZ випустив колекцію хусток і одягу з орнаментами Софії Київської

Український бренд OLIZ випустив колекцію хусток і одягу з орнаментами Софії Київської Фото: OLIZ

Український бренд OLIZ створив колекцію "Оранта" в колаборації з Національним заповідником "Софія Київська". Ця колекція натхненна образом Богоматері Оранти у склепінні головного вівтаря Софійського собору, орнаментами Мазепинської капели, датовані ХІХ століттям, та фрагментами орнаментів стін і колон капели, які були розписані ще в ХІ столітті.

0 / 0

Колекція "Оранта" представляє собою портрет ніжної, але сміливої жінки, яка має велику внутрішню силу та здатність до протистояння, яка готова захищати свою родину, волю та незалежність, — так описують свою колекцію дизайнери.

До колекції увійшли три хустки, три шалі, твіллі, шовковий костюм, дві сукні, блуза та бавовняна футболка. Яскраві кольорові плетіння шовкових хусток символізують самобутність української культури, її багатство та важливість захисту національної спадщини.

Український бренд OLIZ випустив колекцію з орнаментами Софії Київської
Фото: OLIZ

Колекція також має на меті поширення інформації про українську культурну спадщину. Щоб популяризувати українську культуру, хустку "Оранта" подарували королеві Швеції та ще кільком високоповажним державним діячам. І ця культурна місія продовжиться.

Ознайомитися з наявним асортиментом і придбати собі щось із речей колекції "Оранта" можна на офіційному сайті бренду OLIZ.

Український бренд OLIZ випустив колекцію з орнаментами Софії Київської
Фото: OLIZ

Раніше "ТиКиїв" писав, що з нагоди Великодня в заповіднику "Софія Київська" відкриють велику квіткову інсталяцію. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації