Український фільм "Порцелянова війна" номінували на премію кінокритиків США

Український фільм "Порцелянова війна" номінували на премію кінокритиків США Постер фільму "Порцелянова війна"

Українська документальна стрічка "Порцелянова війна" отримала дві номінації на престижну кінопремію Critics Choice Documentary Awards. Про це йдеться на сайті премії.

Фільм боротиметься за нагороди у двох категоріях: "Найкращий новий режисер-документаліст" та "Найкращий політичний документальний фільм". Переможців премії оголосять на гала-церемонії, що відбудеться 10 листопада.

"Порцелянова війна" розповідає історію трьох художників-керамістів з Харкова: Слави Леонтьєва, його дружини Ані Стасенко та їхнього друга Андрія Стефанова. Попри постійні обстріли, вони залишались у місті та продовжували захищати свою країну не тільки зброєю, а й через мистецтво. Митці створювали порцелянові вироби та прикрашали ними зруйновані росіянами будинки.

Режисерами стрічки виступили американець Брендан Белломо та один із героїв фільму — Слава Леонтьєв. А інший герой, Андрій Стефанов, взяв на себе роль оператора. 

Прем'єра "Порцелянової війни" відбулась 20 січня цього року на фестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival у США. Там стрічка отримала головний приз від журі у номінації "найкращий документальний фільм".

Нагадаємо, Україна висунула на "Оскар" кримінальну драму "Ля Палісіада" режисера Філіпа Сотниченка. Події фільму розгортаються у 1996 році — за кілька місяців до введення мораторію на смертну кару в Україні. У центрі сюжету — слідчий та судовий психіатр, які розслідують убивство полковника міліції. 

Читай також: "Український художник переміг у світовому конкурсі ілюстрацій з роботою "Російський колоніалізм"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації